google.com, pub-8980313235729506, DIRECT, f08c47fec0942fa0

Romanul ce a inspirat noul film Netflix LUPIN

Arsène Lupin, este tot ceea ce v-ați aștepta de la un gentleman – înțelept, fermecător… și posibil cel mai mare hoț din lume. Oamenii simpli și nevinovați nu au de ce să se teamă de el. Lupin este un Robin Hood francez, al cărui țintă sunt doar cei bogați și puternici.

Scriitorul Maurice Leblanc și-a bazat personajul pe adevăratul hoț Marius Jacob. El nu era un hoț tipic. Avea reguli, nu jefuia oamenii simpli precum muncitorii și medicii. Era foarte deștept în modul în care făcea jafurile, lăsând foarte puține urme și un puzzle despre modul în care realiza fapta.

„Intrigi captivante, narațiune grozavă și minunatul Lupin creează ore excelente de lectură.”

— New York Times ☆☆☆☆☆

Cartea a inspirat serialul Netflix LUPIN cu Omar Sy în rolul central. Filmul a ajuns Nr. 1 pe Netflix cu peste 70 de milioane de vizionări în întreaga lume, devenind cel mai bun serial Netflix din 2021.

„Cel mai popular serial francez din toate timpurile.” — Forbes

Arsene Lupin, Gentlemanul Spărgător – Maurice Leblanc


Despre Autor

Maurice Leblanc, scriitor francez, autor de numeroase romane polițiste și de aventuri. Creatorul celebrului personaj Arsène Lupin, gentlemanul spărgător. Maurice Leblanc este deseori asemănat cu scriitorul britanic Arthur Conan Doyle. Personajul său Sherlock Holmes apare în prima ediție a cărții „Arsène Lupin, gentlemanul spărgător”. Însă după o plângere depusă de Conan Doyle, autorul francez a modificat numele în Herlock Sholmes.

Opera sa i-au inspirat pe Souvestre și Allain, creatorii lui Fantômas, cunoscut publicului mai ales pentru ecranizările cu Louis de Funès

Tipul coperțiiMoale
Numărul de pagini424
Anul apariției2021
ISBN978-9975-3495-2-9
Dimensiuni13 x 20 cm

By Lozana

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.