BEL-AMI – Guy de Maupassant, Pret 59 lei, Livrare gratis

TENTAȚIE. SEDUCȚIE. OBSESIE
Cel mai bun roman al lui Guy de Maupassant

Tânăr, atrăgător și foarte ambițios, Georges Duroy se lansează în viața agitată a Parisului din secolul XIX și cunoaște o ascensiune socială uimitoare. De la slujba sa modestă, Duroy evoluează spre sferele înalte ale societății folosindu-se de principala sa armă: seducția.

Romanul se regăsește în lista „1001 cărți de citit într-o viață”

„O capodoperă a literaturii franceze. Un roman actual și în zilele noastre.”

— THE GUARDIAN ☆☆☆☆☆

„Aproape că nu mai sunt scriitori ca Maupassant care să creadă atât de sincer că tot binele, tot sensul vieții este în femei, în dragoste.”

— LEV TOLSTOI ☆☆☆☆☆

BEL-AMI – Guy de Maupassant

Unul dintre cele mai citite romane franceze Georges Duroy din „Bel-Ami” este un alt fel de Casanova, unul care se foloseşte de femei nu atât pentru satisfacerea plăcerilor, cât mai ales pentru parvenire şi accederea în înalta societate.

Romanul a cunoscut mai multe ecranizări. Cea mai recentă, din 2012, are în distribuție actorii Robert Pattinson și Uma Thurman în rolurile principale. Filmul a fost prezentat la Festivalul Internațional din Berlin.

„Un sărut acceptat nu va fi niciodată la fel ca un sărut furat.”

Despre Autor:

GUY DE MAUPASSANT

S-a născut în Normandia, Franța, la 5 august 1850. Devine elev al scriitorului Gustave Flaubert în arta prozei. Debutează în 1880 într-un volum de proză scurtă lansat împreună cu alți autori, printre care și Émile Zola.

În scurta sa viață, 42 de ani, Maupassant a publicat circa 300 de povestiri, șase romane, trei jurnale de călătorii și un volum de versuri. Printre admiratorii operei sale se numără scriitori celebri precum Alexandre Dumas și Lev Tolstoi.

Este considerat maestrul francez al nuvelei.

„Inima are taine pe care rațiunea nu le poate pătrunde.”

Tipul coperțiiMoale
Numărul de pagini543
Anul apariției2021
ISBN978-9975-3495-8-1
Dimensiuni13 x 20 cm

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.